Kossuth-kenyér

Tegnap anyáéknál töltöttük a délutánt, és lekaptam a polcról egy receptes füzetet (Desszertek, sütik kezdőknek - Receptek a Nagyitól 20), amiben megakadt a szemem ezen a Kossuth-kenyér nevezetű süteményen. Olyan egyszerű - igazából egy kakaós piskóta dióval -, úgy gondoltam nemzeti ünnepünkön pont aktuális. 


A recept Horváth Ilona Szakácskönyvében is fellelhető.

Hozzávalók:

  • 3 egész tojás
  • 12 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 6 dkg durvára vágott dió (vagy mandula)
  • 14 dkg finomliszt
  • késhegynyi fahéj
  • reszelt citromhéj

Így készült:

A tojásokat a cukorral fehéredésig kikavartattam a robotgéppel (jó 10 percig tart). A lisztet a kakaóporral és fahéjjal kétszer is átszitáltam, hogy jó levegős legyen. A diót összevágtam, egy hosszúkás formát kibéleltem sütőpapírral. Miután a tojásos massza jó habos lett, belereszeltem egy kisebb bio citrom héját, majd hozzászitáltam a lisztes keveréket is, és óvatos mozdulatokkal összeforgattam. Végül hozzáadtam a diót is. A piskótatésztát beleöntöttem a formába, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 25 perc) sütöttem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések