Jeges epres
A Nők lapja konyha desszert II. évfolyamának 2. különszámában találtam egy epres jégkrém receptet. Aszerint jégkrémformába kellene tölteni az epres krémet, lefagyasztani és utána tejcsokiba mártani. Én most sokkal egyszerűbben készítettem ezt el, összekutyultam a krémet, és egy műanyag dobozban lefagyasztottam, aztán gombócolva ettük.
Anyukám minden évben szokott készíteni eperhabot úgy, hogy tojásfehérjét cukorral kihabosít, jó sok leturmixolt eperrel összekavarja, és lefagyasztja. Ez annál sokkal gazdagabb, töményebb ízű, de finom.
Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 10 dkg mascarpone
- 2 dl hideg habtejszín
- 1 ek. porcukor
A jól lehűtött tejszínt habbá verjük. Az epret leturmixoljuk, összekeverjük a mascarponéval és porcukorral, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is. Mehet is a fagyasztóba, aztán egy meleg nyári napon csak elő kell vennünk.
Megjegyzések